Оформлено 5-ти мільйонний паспорт громадянина України у формі картки

Оформлено 5-ти мільйонний паспорт громадянина України у формі картки

 

В липні 2020 року Державною міграційною службою України оформлено 5-ти мільйонний паспорт громадянина України у формі картки.

ID-картка є біометричним документом, який має високий ступінь захисту від підробок та є зручнішим і більш зносостійким, ніж його паперовий аналог.

На безконтактному чіпі ID-картки зберігаються основні відомості про особу, зокрема - прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, стать, відцифровані відбитки пальців, образ обличчя та підпис, місце проживання тощо.

З лютого 2020 року на ID-карту можна внести кваліфікований електронний підпис, що надає можливість користуватися різноманітними електронними сервісами державних органів, отримувати адміністративні і банківські послуги, відкривати та вести бізнес, не виходячи з дому. А у серпні 2020 року набув чинності Закон України, відповідно до якого реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП), нанесений на ID-картку має таку ж юридичну силу, як і довідка про присвоєння РНОКПП.

Нагадаємо, що оформлення паспорта громадянина України у формі картки здійснюється з 14-річного віку, а кожен власник паспорта у формі книжечки може обміняти його на нову ID-картку за власним бажанням.

 



Сервіси

Електронні послуги

За допомогою даного переліку послуг Ви зможете обрати та замовити послугу в електронному вигляді без відвідування Центру надання адміністративних послуг

Персональний кабінет

За допомогою Персонального кабінету можна замовляти послуги в електронному вигляді та перевіряти стан їх виконання

Перевірити стан послуги

За допомогою даного сервісу Ви зможете перевірити стан Вашої послуги ввівши в необхідні поля форми код зворотнього зв'язку

Зареєструватися на прийом

За допомогою даного сервісу Ви зможете онлайн зареєструватися на прийом для отримання послуги та відвідати нас у визначений день і певний час