Справжність водійських прав і свідоцтва на автомобіль тепер можна перевірити онлайн

Справжність водійських прав і свідоцтва на автомобіль тепер можна перевірити онлайн

 

Головний сервісний центр МВС запустив новий електронний сервіс – «Перевірка посвідчення водія». Це дасть можливість зацікавленим установам та кожному громадянину за серією і номером посвідчення водія самостійно перевірити, чи видавався документ, а також побачити всі відкриті категорії. Однак сервіс не показує інформацію про водійські посвідчення, видані до 2013 року, повідомила прес-служба сервісного центру.

Новий сервіс буде корисним, зокрема, для представників інших держав, яким необхідно перевірити інформацію стосовно видачі посвідчення водія в Україні, зокрема, представникам Румунії, Польщі, Угорщини, Німеччини та Італії при обміні українського посвідчення водія на національні.

Окрім того, сервіс буде корисним і представникам бізнесу при наймі працівника на роботу або під час здачі автомобіля в оренду.

«Функція легка у використанні. Достатньо лише ввести серію (три літери) та шестизначний номер посвідчення водія у відповідні поля. Якщо такі дані є в Єдиному державному реєстрі МВС, на екрані з’явиться вся інформація, зазначена на бланку посвідчення, крім особистих даних. Сервіс надає можливість перевіряти посвідчення водія, видані після 2013 рокуКрім того, на сайті працює аналогічний функціонал перевірки свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Послугами перевірки онлайн посвідчення водія і свідоцтва про реєстрацію транспорту можна скористатися на сайті Головного сервісного центру МВС.

 https://opendata.hsc.gov.ua/



Сервіси

Електронні послуги

За допомогою даного переліку послуг Ви зможете обрати та замовити послугу в електронному вигляді без відвідування Центру надання адміністративних послуг

Персональний кабінет

За допомогою Персонального кабінету можна замовляти послуги в електронному вигляді та перевіряти стан їх виконання

Перевірити стан послуги

За допомогою даного сервісу Ви зможете перевірити стан Вашої послуги ввівши в необхідні поля форми код зворотнього зв'язку

Зареєструватися на прийом

За допомогою даного сервісу Ви зможете онлайн зареєструватися на прийом для отримання послуги та відвідати нас у визначений день і певний час