НАГАДУЄМО, ЩО ЗАКРИТТЯ ФОП МОЖЛИВО УСЬОГО ЗА КІЛЬКА КЛІКІВ ЧЕРЕЗ ПОРТАЛ ДЕРЖАВНИХ ПОСЛУГ "ДІЯ"

НАГАДУЄМО, ЩО ЗАКРИТТЯ ФОП МОЖЛИВО УСЬОГО ЗА КІЛЬКА КЛІКІВ ЧЕРЕЗ ПОРТАЛ ДЕРЖАВНИХ ПОСЛУГ "ДІЯ"

 

Для того, щоб закрити ФОП, виконайте алгоритм:
✅Авторизуйтеся на порталі Дія;
✅Оберіть послугу «Автоматичне закриття ФОП»;
✅Натисніть «Подати заяву»;
Необхідна інформація підтягнеться у заяву з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Перевірте, чи всі дані правильні;
✅Підпишіть заяву електронним підписом ФОП або КЕПом фізичної особи.
Після цього усі дані автоматично надійдуть у ЄДР та до податкової служби за місцем реєстрації, і ФОП буде закрито.
❗️Послуга актуальна для людей, які, наприклад, хочуть змінити форму власності бізнесу чи припинити підприємницьку діяльність.
Скористатися послугою можуть фізичні особи-підприємці, які мають РНОКПП (тільки громадяни України).
А також наступні кроки, які потрібно зробити:
Надати податкову звітність.
Якщо ви працювали за спрощеною системою оподаткування, подайте декларацію платника єдиного податку за місяць/квартал, у якому було закрито ФОП (наприклад, якщо ви припинили діяльність ФОП у травні, слід подати декларацію за 2-й квартал). Подати декларацію можна протягом 40 днів після закінчення кварталу.
Якщо ви працювали за загальною системою оподаткування, маєте подати ліквідаційну звітність про майновий стан і доходи протягом 30 днів після закриття ФОП. Ця звітність подається за період з початку року до дня, коли ви закрили ФОП. Це можна зробити онлайн у Кабінеті платника податків.
Сплатити податки.
Якщо ви працювали за спрощеною системою оподаткування, маєте сплатити єдиний податок за місяць, у якому закрили ФОП, або за квартал, якщо були у 3-й групі єдиного податку.
Якщо працювали за загальною системою, то протягом 10 днів після подання звітності маєте сплатити податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.
Незалежно від вашої системи оподаткування маєте сплатити Єдиний соціальний внесок за місяць, у якому закрили ФОП.
Закрити банківський рахунок підприємця.
Зверніться, будь ласка, до банку, в якому відкрито рахунок ФОП, та закрийте його.
Звертаємо Вашу увагу, що у Відділі надання адміністративних послуг м. Слов'янськ облаштовані місця для самообслуговування відвідувачів, тому самостійно або за допомогою адміністраторів Ви можете оформити усі необхідні послуги на порталі "Дія"



Сервіси

Електронні послуги

За допомогою даного переліку послуг Ви зможете обрати та замовити послугу в електронному вигляді без відвідування Центру надання адміністративних послуг

Персональний кабінет

За допомогою Персонального кабінету можна замовляти послуги в електронному вигляді та перевіряти стан їх виконання

Перевірити стан послуги

За допомогою даного сервісу Ви зможете перевірити стан Вашої послуги ввівши в необхідні поля форми код зворотнього зв'язку

Зареєструватися на прийом

За допомогою даного сервісу Ви зможете онлайн зареєструватися на прийом для отримання послуги та відвідати нас у визначений день і певний час