Новий етап єВідновлення: відбудовуйте зруйнований будинок на своїй ділянці

Новий етап єВідновлення: відбудовуйте зруйнований будинок на своїй ділянці

 

Запускаємо наступний етап програми єВідновлення. Відтепер власники зруйнованого житла можуть подати заяву в Дії, отримати виплату та побудувати за ці кошти новий будинок на своїй ділянці. 

Зводити нову оселю за компенсацію можна будь-де, окрім тимчасово окупованих територій та регіонів з активними бойовими діями. 

Щоб подати заяву про виплати за знищене майно та розпочати будівництво: 

  • Оновіть Дію та авторизуйтеся в застосунку, перейдіть у Сервіси — єВідновлення.
  • Повідомте про знищене майно. Якщо зробили це раніше, повторно не потрібно.
  • Виберіть тип компенсації — Грошова виплата та подайте заяву.

Протягом 30 днів комісія органу місцевого самоврядування визначить суму компенсації. Для цього враховують характеристики будинку: площу знищеного житла та середню вартість квадратного метра на вторинному ринку регіону. 

Щоб отримати компенсацію, припиніть право власності на знищений об’єкт та зареєструйте повідомлення про початок будівельних робіт. Після цього зможете подати заяву про зарахування коштів на картку єВідновлення. Відкрийте її в одному з банків-партнерів програми. Однак виплати будуть трішки пізніше. Очікуйте, ми обов’язково повідомимо. 

Пам’ятайте: отримані кошти можна можна витрати на будівельні матеріали чи послуги підрядників у компаніях-учасниках єВідновлення. Повний перелік можна переглянути за посиланням — https://erecovery.diia.gov.ua/ 

Зверніть увагу: компенсація надійде двома траншами по 50%. Між ними потрібно буде подати проміжний звіт. 

Якщо в зруйнованого будинку декілька співвласників, можна разом подати одну спільну заяву або кілька окремих. Кожен співвласник отримає індивідуальну компенсацію відповідно до своєї частки у власності. 

Виплати  здійснюватимуть відповідно до наявних коштів на небюджетному рахунку Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Послугу єВідновлення розроблено Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації за підтримки проєкту USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».



Сервіси

Електронні послуги

За допомогою даного переліку послуг Ви зможете обрати та замовити послугу в електронному вигляді без відвідування Центру надання адміністративних послуг

Персональний кабінет

За допомогою Персонального кабінету можна замовляти послуги в електронному вигляді та перевіряти стан їх виконання

Перевірити стан послуги

За допомогою даного сервісу Ви зможете перевірити стан Вашої послуги ввівши в необхідні поля форми код зворотнього зв'язку

Зареєструватися на прийом

За допомогою даного сервісу Ви зможете онлайн зареєструватися на прийом для отримання послуги та відвідати нас у визначений день і певний час