ПОДАТИ ЗВІТ ПРО ВИКОНАНИЙ РЕМОНТ ЗА ПРОГРАМОЮ ЄВІДНОВЛЕННЯ ТЕПЕР МОЖНА І НА ПОРТАЛІ ДІЯ, ЧЕРЕЗ ЦНАП ТА НОТАРІУСА

ПОДАТИ ЗВІТ ПРО ВИКОНАНИЙ РЕМОНТ ЗА ПРОГРАМОЮ ЄВІДНОВЛЕННЯ ТЕПЕР МОЖНА І НА ПОРТАЛІ ДІЯ, ЧЕРЕЗ ЦНАП ТА НОТАРІУСА

 

Відтепер українці, які отримали виплати для відбудови пошкоджених домівок за програмою єВідновлення, зможуть подати звіт про виконаний ремонт на порталі Дія, а також через ЦНАП або нотаріуса. Раніше зробити це можна було лише через застосунок Дія.  

Якщо ви отримали до 200 тисяч грн на відновлення домівки, маєте подати фінальний звіт про виконані роботи. Якщо більшу суму — проміжний та фінальний звіти. Адже кошти у такому разі зараховуються двома траншами — 70% та 30%. І щоб отримати другий, потрібно прозвітувати про використання коштів першої виплати. Після цього місцева рада відвідає житло та перевірить стан виконання робіт. І ви зможете подати заяву про отримання другого траншу.

У свою чергу фінальний звіт про завершення ремонту необхідно подати протягом 15 днів після того, як відновили домівку.

Виплату за пошкоджене майно на суму менше ніж 200 тисяч грн потрібно витратити протягом 12 місяців. Водночас більшу суму — впродовж 18 місяців. Після закінчення строку залишок повернеться до держбюджету.

Подати звіт можна у кілька кліків з комп`ютера чи смартфона через:

  •     застосунок Дія — єВідновлення — Заяви про виплату — Повідомити про ремонт;
  •     портал Дія – Компенсація за пошкоджене майно — обрати обʼєкт нерухомого майна з заявою у статусі Кошти зараховано — Повідомити про ремонт

А також у ЦНАПі чи через нотаріуса. Для цього необхідно мати з собою паспорт та картку платника податків. До звіту потрібно додати фотографії виконаних ремонтних робіт або закуплених будматеріалів.

Нагадаємо, з моменту запуску програми єВідновлення українці вже подали 74 тисячі заяв про отримання фінансової допомоги за пошкоджене майно. З них 42,5 тисяч заявників отримали виплати на відновлення домівок.

Послугу єВідновлення розроблено Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації за підтримки проєкту USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».



Сервіси

Електронні послуги

За допомогою даного переліку послуг Ви зможете обрати та замовити послугу в електронному вигляді без відвідування Центру надання адміністративних послуг

Персональний кабінет

За допомогою Персонального кабінету можна замовляти послуги в електронному вигляді та перевіряти стан їх виконання

Перевірити стан послуги

За допомогою даного сервісу Ви зможете перевірити стан Вашої послуги ввівши в необхідні поля форми код зворотнього зв'язку

Зареєструватися на прийом

За допомогою даного сервісу Ви зможете онлайн зареєструватися на прийом для отримання послуги та відвідати нас у визначений день і певний час