ЧИ ПОТРІБНО ОФОРМЛЯТИ ПАСПОРТ ДЛЯ ВИЇЗДУ ЗА КОРДОН НЕМОВЛЯТАМ?

ЧИ ПОТРІБНО ОФОРМЛЯТИ ПАСПОРТ ДЛЯ ВИЇЗДУ ЗА КОРДОН НЕМОВЛЯТАМ?

 

 

Чи потрібно оформляти паспорт для виїзду за кордон немовлятам? Однозначно, так! Виїзд дітей за кордон відбувається на підставі паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Заяву-анкету для дітей, до 16-річного віку, може подати один із батьків за наявності наступних документів:

  • свідоцтва про народження,
  • паспорта громадянина України (заявника),
  • ідентифікаційного коду (за наявності). Зверніть увагу – код часто відображено у свідоцтві про народження дитини,
  • паспорта для виїзду за кордон, що підлягає обміну (за наявності),
  • довідки про реєстрацію дитини громадянином України (у випадку, якщо один із батьків іноземець чи особа без громадянства).

За оформлення паспорта передбачений адміністративний збір в сумі 856 грн.(в термін 20 робочих днів) та 1496 грн. (в термін 7 робочих днів).

Фотографування дитини здійснюється безпосередньо під час подачі документів, або ж дитині до 12-річного віку може бути подана 1 кольорова фотокартка розміром 10х15 см. та 3,5х4,5 см. (зображення 80% обличчя, чіткі контури, білий фон, ніяких сторонніх предметів). З 12-річного віку обов’язкова присутність дитини для внесення відцифрованих відбитки пальців рук.

Важливо! Видані компетентними органами іноземної держави документи засвідчуються в установленому законодавством порядку, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України. Такі документи подаються з перекладом на українську мову, засвідченим нотаріально.



Сервіси

Електронні послуги

За допомогою даного переліку послуг Ви зможете обрати та замовити послугу в електронному вигляді без відвідування Центру надання адміністративних послуг

Персональний кабінет

За допомогою Персонального кабінету можна замовляти послуги в електронному вигляді та перевіряти стан їх виконання

Перевірити стан послуги

За допомогою даного сервісу Ви зможете перевірити стан Вашої послуги ввівши в необхідні поля форми код зворотнього зв'язку

Зареєструватися на прийом

За допомогою даного сервісу Ви зможете онлайн зареєструватися на прийом для отримання послуги та відвідати нас у визначений день і певний час